tiistai 18. syyskuuta 2012

SAC CW 2012 - Taistelu on tauonnut





SAC 2012 CW-osa kilpailtiin hyvien kelien vallitessa. Mukavia avauksia koettiin vähän joka bandilla, joskin 10m tuotti harmaita hiuksia. Se tosin oli odotettavissa, mutta sunnuntain puolella ainakin täältä keskisestä osasta Suomea ei oikein kuulunut mitään mistään. Eli kertoimet oli hankittava heti kisan alussa, mutta kun 15m veti niin makiasti, niin ne elintärkeät 10m kertoimet jäi kovin vähälle kun tosiasia oli se, että kympillä oli kuitenkin jotain keliä kisan alkutunneilla.

Pienen tuumailun ja konsulttien myötävaikutuksesta otimme kisaan käyttöön erikoiskoolin OF150M. Edellisenä iltana sillä workittiin todella tiukkaan tahtiin satoja jenkkejä 15metrillä, ja siitäpä innostuen se valikoitui myös kilpakooliksi. Ehkä saimme sillä houkuteltua muutaman "special eventin metsästäjän" mukaan kilpaan ja muutenkin se luultavasti aiheutti positiivistä uteliaisuutta bandeilla. Kuitenkin oli havaittavissa, että pitkä kooli kolmella numerolla aiheutti päänvaivaa aina tasaisin väliajoin. Luultavasti olemme useassa lokissa koolina OF1SOM...mutta minkäs teet. Mukavaa kuitenkin oli..:)

Kokonais-saldoksi tuli claimed scoren ollessa 977.284 pojoa, jotka irtosi 1997 kusolla.
Kisaan oman erikoisen mausteensa toi live-seuranta. Cqcontest.ru sivustolta pystyi reaali-aikaisesti seuraamaan sinne ilmoittautuneiden asemien pistekehitystä.
Meillä olikin kova taisto ruotsalaisen SA8C aseman kanssa. Vuoron perään jompikumpi oli edellä ja sunnuntai-aamuna olimme jo lähes 40 kilopojoa heitä jäljessä.

Mutta niin vain Jari OH8WW ja Tomi OH4MS kiri länsinaapurit kiinni ja vielä 10kpist. ohikin. Itse jouduin jättämään taistelukentän jo sunnuntai-aamuna klo 10 aikoihin lasten harrastekuskaus-velvoitteiden takia.

Paras rate taidettiin saavuttaa kilpailun ensi tunnilla, jolloin lokiin kertyi n. 160 kilpakusoa.
15m ja 20m oli auki käytännössä koko kisan ajan ja 40m jenkkejä vorkittiin ihan sinne sunnuntai aamuun klo 09 asti, jolloin alkoi 15m japanilaiset, austaralialaiset yms. nousta kuuluviin ja niitähän tietty piti ryhtyä haravoimaan plakkariin.

Mukava oli taas pitkästä aikaa kisailla. Onhan se ilo iskukykyisellä asemalla tykittää signaalia eetteriin. Aseman päällikkö Jari -8WW olikin viilannut set-upin kondikseen eikä minkäänlaisia teknisiä murheita ilmaantunut. Toivottavasti pääsen seuraavaan isoon CW koitokseen mukaan, joka taitaa olla CQWW CW marraskuun lopulla. Mutta se onkin sitten eri juttu se.

Niin ja täältä löytyy sitten tulokset:  LINKKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti