sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kesän kiireitä

Pyhäjoen rantaa Oulaisissa.


Noniin..pitääpä tännekkin jotain tekstiä säveltää, etteivät pian laita kiinni koko blogia.
Kesä on ollut senverran kiireinen, ettei workkimiselle oikein ole jäänyt aikaa sitten millään. Muutamaan 6m avaukseen toki olen päässyt mukaan ja pari harvinaisempaa DXää napattu muilla bandeilla.

Tänään olikin oikein kunnon keli 6metrillä. Jos rehellisiä ollaan, niin en koskaan aikaisemmin ole kokenut vastaavia signaalinvoimakkuuksia 50MHz bandilla. Koko Eurooppa oli levällään ja läntisimmät asemat tulivat Portugali -Irlanti akselilta ja itäisimmät Ukrainasta. Siitä välistä kuuluikin sitten kaikki maat mitä voi kuvitella. Aktivoin OF150M koolia noin 140 kuson verran ennenkuin piti lähteä muihin hommiin. Varmaan olisi ollut jossain vaiheessa DX mahdollisuuksiakin, mutta kun minulla on 6metrillä käytössä vain savupiipun päällä noin 8metrissä oleva 4 elementtinen biimi telakoituna kiinteästi suuntaan 240 astetta, niin eihän sillä mitään harvinaisuuksia jahdata.

Pari viikkoa sitten huomasin netissä myynnissä Cushcraftin A3WS WARC beamin, jonka sitten onnellisesti satuinkin saamaan, kun huomasin ilmoituksen tarpeeksi ajoissa....kerrankin.

Kyseessä on jo vuosia vanha biimi, joten olenkin tässä sadepäivinä sitä kunnostellut ja puhdistellut. Tarkoituksena olisikin se nostaa tuonne pikkumastoon jo tämän suven aikana MA5B:n tilalle tuon fourbanderin kaveriksi. Se tosin riippuu alueemme mastomiehestä eli Esasta -8KTN että mitenkä on miehellä kalenterissa tilaa. Sitten olisikin mukavasti gainia vähän kaikille bandeille.

Tuossa warc biimissä kun on vielä lisänä 30m add-on kitti trapit, niin saan sinnekkin käänneltävän dipolin 40m tapaan.
MA5B lähteekin sitten kohti mökki-QTH:a. Pitänee se joskus viritellä jonkinlaisen maston nokkaan sinne, niin voi kokeilla onko jokirannasta paremmat lähdöt kuin täältä rannikon kivikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti