tiistai 29. toukokuuta 2012

Baofeng UV-5R 2m/70cm kapula

Viikko pari takaperin täällä Raahen alueella virisi oikea Baofeng-kuume. Suurinpiirtein kaikki alueemme aktiiviset hamssit paria sinnikästä lukuunottamatta hommasi tuliterät kiina-radiot mallia Baofeng UV-5R. Kyse on ihan uudesta mallista, jota on saanut vasta jonkin aikaa.

Tässä muutaman vuoden aikana on suomessakin kovasti hankittu näitä idän ihmeitä. Luultavasti suurta suosiota on edesauttanut hyvinkin huokea hinta. Suoraan kiinasta tilattuna tämäkin malli maksaa 48.50 ameriikan taalaa. Sehän on kotimaan valuutassa jotain vaivaiset 38 euroa sisältäen postikulut. Se on uskomattoman halpaa...mutta kuitenkin himputin hidasta.

Itse mitä olen jotain tilbehööriä esim. DealExtremestä tilannut, niin toimitusajat ovat venyneet jopa melkein kahteen kuukauteen.  Eihän se semmoinen passaa...kun kuume iskee niin tavara on saatava parissa päivässä pöydälle..semmoista se on. Siksipä me Raahen hamssit suosittiin suomalaista firmaa ja kapulat tuli tänne suunnalle ikäänkuin HamExpressinä Lapualta mustan mersun takapenkillä.

Baofeng UV-5R


Itse kapula on hyvinkin uskottavan oloinen. Semmoinen oikeinkin jämäkkä tapaus. Tietämätön varmasti arvioisi olemuksen perusteella hinnan yläkanttiin. Napit toimivat moitteettomasti ja äänenvoimakkuuspotikka on sopivan tiukka, ettei se omia aikojaan esim. taskussa mene pienelle.
Laitteessa siis on 2m ja 70cm alueet ja kuuntelukin onnistuu aina 65 Mc/s lähtien.
Myös ULA löytyy ja siellä kuunneltuna herkkyys on todella hyvin saatu houkuteltua esiin eikä tukkoisuutta esiinny vaikka QTH:ni sijaitsee voimakkaiden ULA lähetteiden lähellä.

Mittailin radiota ihan pintapuolisesti todeten, että kyllä se ihan luvattuja watteja lähettää ja ihan pienetkin kentänvoimakkuudet kuuluu. Täytyy joskus ihan SINAD desibelit onkia tuosta esiin, mutta nyt ei ollut aikaa moiseen perinpohjaisuuteen. Mutta korvakuulolla kyseessä on vallan mainio radio.

Hi TX noin 4W ja taajuuskin kohillaan.



1kHz ulina alkoi korvakuulolla tulla esiin noin 0.050 uV kentänvoimakkuudella.
Tämä nyt on hyvinkin epäilyttävä ja epätarkka mittaus, mutta antaa jotain suuntia.

Baofeng tuntuu kaikinpuolin pätevältä kamppeelta ja kun akunkestokin tuntuu olevan kerrassaan mainio, on tuota ihan mukava kuljetella mukana...ainakin autossa.
Tottahan kunnon paikalliskusoilu vaatisi ripitterin, mutta sellaista ei täällä Raahen seudulla ainakaan vielä tällähetkellä ole. Arvosanaksi näin parin viikon perusteella annan viis kautta viis. Suosittelen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti