keskiviikko 1. elokuuta 2012

RI0K - Ratmanova - Big Diomede Isl.




Noniin....RI0K AS-061 pääsi toden teolla vauhtiin kuson pidossa ja pileupit on hurjia. Se oli kuulemma siinä hilikulla, että porukka pääsi koko saarelle. Sää on ollut vähintäänkin kurja ja helikopteripilotilta on vaadittu huikeita taidonnäytteitä ja sopivaa sään tyyntymistä. Lisäksi vielä aseman varusteet on täytynyt haalata todella vetisen suon yli kuivemmalle alueelle jossa leiri sijaitsee, niin onhan siellä varmaankin väsynyttä porukkaa. Iltaisin vankka sumu laskeutuu saaren ylle ja tiputtaa näkyvyyden muutamaan metriin. Mutta nyt todella ainakin 20m CW laulaa makoisasti ja työskentely on sujuvaa.

Tässä iltasella kun pääsin hetkeksi radiolle vefoa pyörittelemään, niin ilmeisesti saarella oli käytössä jo suuntaavia antenneja, koskapa signaalin voimakkuus yht.äkkiä nousi tänne eurooppaan päin melkoisesti. Muitakin oli selvästi kytiksellä ja uppi lähti kasvamaan nopeasti ja oli vaeltanut jo yli 6 kHz:n kun sain sen workittua. Tuota en oikein ymmärrä miksi clusterilla pitää ilmoitella tarkkoja uppeja....kun se hyvin monesti on historiaa ja asema ottaa jo ihan jostain muualta. Nooh...tapansa kullakin.

Ennen Ratmanovalle menemistä porukka piteli 1376 kusoa koolilla RI0K/p Alyumkan saarelta AS-092. Se taisi enimmäkseen olla SSB voittoinen juttu..en ainakaan huomannut CW vihjeitä clusterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti