maanantai 8. elokuuta 2011

ZD8D - Ascension Island - AF-003



Sadepäivän ratoksi pyörittelin bandeja ja clusterilta huomasinkin ZD8D olevan äänessä Ascension-saarelta eteläiseltä Atlantilta. Viiden saksalaisen ryhmä on jo jonkin aikaa aktivoinut saarta. He tosin ovat hieman jääneet Etelä-Sudanin operaation hehkutuksen varjoon. No jokatapauksessa nämä herrasmiehet ovat kuitenkin workkineet tähän mennessä jo kunnioitettavat 20000 Qsoa ja niistä yli puolet vain 100 watilla. Antenneina heillä on spaideri ja jotain looppivirityksiä. Esimerkiksi tänään käsitykseni mukaan he ajoivat 17m:llä jonkinsortin looppiin vaivaiset 100 wattia.

Siinä he pihisivät 18083 ja ottivat upista. Ruuhkaksi asti ei vielä näin maanantai aamuna pileä voinut luokitella. Joten vaikka kovin heikko oli heidän signaalinsa rohkenin täräyttää itsekkin 100 wattia tuohon niin vaatimattomaan MA5B:ssä ns. kaupanpäälle olevaan vieteridipoliin ja jälleen kerran optimistisuus palkittiin. Kuso syntyi samantien. Tosin lokiin yhteyttä napsutellessa huomasin että ei tämä ensimmäinen Ascension kuso ollutkaan, vaan olin näemmä 2009 jo tämän saaren korkannut. Silloin saarella olivat engelsmannit. Mutta kuitenkin bandipinna tuli, vaikken niitä vielä tässä vaiheessa systemaattisesti kerääkkään. Minulle riittää kunhan maa on workittu jollain bandilla.

Jotenkin tuo 17m tuntuu oivalta alueelta workkia. Tekisi mieli saada sinne enempikin alumiinia, mutta se lienee turhaa haihattelua. Tulen nyt tällä set-upilla toimeen.. Tosin tälle syksylle ehkä on mahdollisuus tuonne mastoon saada 3el (10-15-20) tribanderi terästettynä 40m vieteridipolilla. Kyvykäs talkooporukka on jo ilmoittautunut auttamaan nostossa, kunhan itse saisin itseäni niskasta kiinni ja sen antennin kasattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti