keskiviikko 3. elokuuta 2011

ST0R vihdoin lokissa


Eilen töistä tullessa oli pieni hetki aikaa olla radiolla, ennenkuin emäntä patisteli kauppareissulle.
No ensitöikseni kartoitin mitenkäs ST0R Eteläisestä-Sudanista tänään mahtaa kuulua bandeilla.
17metrillä heillä olikin mukavan tukeva CW signaali eikä pile ollut kasvanut aivan megalomaanisiin mittoihin vielä tähän aikaan päivästä. Ottivat aika vakaasti 2up ja minä siihen samaan rytinkiin mukaan.
Siinä sitten tutulla kaavalla mentiin. Aikani koolia toistettuani alkoivat he kysellä 8DR 8DR? ja siitä sitten sujuvasti kuso syntyikin sen kummempia jankkaamatta.
Näyttäisi äijillä olevan jo yli 80kQsoa plakkarissa, joten hyvin heillä on mennyt peditio kaikenkaikkiaan. Noin 7500 Qson päivävauhtia he rutistelevat tulemaan.
Suomestakin tilaston mukaan on jo 1377 yhteyttä ruotsin vain 1027 vastaan, joten aktiivisia on oltu. Pohjoismaista ollaan selviä ykkösiä QSOmäärällä mitattuna.

Uuden maan huumassa pyörittelin vielä varmuudenvuoksi 20metrillä ja siinä alkupäässä suht hentoinen signaali kuuluikin. Otti harvakseltaan ihan simplexinä eurooppaa ja aikani kuunneltua idasi itsensä JD1BLY.
Eli kyseessä on Ogasawara saarella noin 1000km Japanin takana Pacificilla oleva asema ja lokin tarkastuksen jälkeen näytti olevan minulle workkimaton maa. Kun clusterille ei vielä ollut tullut spottiakaan, niin helposti 2el-2el kuso siinä sähköteltiin. Heilläkin näyttää olevan semmoista vaatimattomampaa sorttia nuo antennit kuten täälläkin päässä. No jokatapauksessa maatilasto ja iota määrä kasvoi jälleen yhdellä. Workitut maat tällähetkellä näyttää olevan 213 ja iota saariryhmät 122. Eli pikkuhiljaa ne siitä karttuu. Mikäs kiire tässä.

Ogasawara Isl.   Pacific Ocean

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti