maanantai 26. joulukuuta 2011

Geographic South Pole KC4AAA 10m

Amundsen-Scott tutkimusasema etelänavalla


Tapaninpäivän aamun kunniaksi pyöräyttelin hieman bandeja mitäpä sitä tänään kuuluisi. No kuuluihin sitä...nimittäin 10m oli keliä etelänavalle. KC4AAA piteli pileuppia maantieteelliseltä etelänavalta Amundsen-Scott tutkimusasemalta. Eteläinen eurooppa sitä workki täyttä häkää ja clusterilla röyhisteltiin rinta rottingilla...kuulemma oikein booooming tuli välimeren rannoille. Minulla se taas vastaavasti pihisi ja ei auttanut kuin yritellä seurata uppia, joka tosin loikki oikein reilustikkin 1 ja 10 kHz välillä.

Pikkuhiljaa kellon lähestyttyä 08 UTC alkoi signaali navalta voimistua, mutta en päässyt läpi. Tosin kuulin muutaman OH hamssin pääsevän läpi pilestä, joten toivoa vielä oli. Tunnin epätoivoisen jankkaamisen jälkeen luovutin ja läksin kahvin keittoon hammasta pureskellen...eipä syntynyt 10m kusoa ei.

Keittelin ja hörpiskelin kaikessa rauhassa Presidentit ja ajattelin että käympä vielä kokeilemassa vieläkö pihisee..
No pihisihän se siellä entiseen malliin. Vielä kerran pistin omaa koolia eetteriin... uppi oli jäänyt 9kHz:iin ja täräytinkin siihen täydet 100W ihan summassa uppia sen enempää kuulostelematta.

Hämmästys oli suuri. Pääsin läpi heti ensimmäisellä yrittämällä ja KC4AAA kopitti minun koolinkin samantien oikein. 559 raportit siinä vaihdettiin ja niin syntyi minun ensimmäinen 28MHz QSO maantieteelliselle etelänavalle ja mantereelle ylipäätänsä. Aiemmat kusot ovat olleet venäläisten ja japanilaisten tutkimusasemille 15, 20 ja 40 metrillä. Harvinaisin niistä ehkä Vostok-base R1ANC magneettisella etelänavalla.

OF150M koolilla menee edelleen lujaa, kunhan vain ehtisi workkia. Varsinkin tämä vuoden loppu on ollut aika kiireistä niin aktivointi jäänyt vähemmälle. Kuitenkin kasassa on aikalailla 2000 kusoa tällähetkellä lokissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti