tiistai 1. toukokuuta 2012

7O6T - Yemen - Socotra Island






Kylmähkön kevätpäivän ratoksi istahdin vähäksi aikaa radiolle ja vääntelin namiskuukkelit 12m bandille, missä clusterin mukaan 7O6T piteli vastaanottoa. No siellähän se kilkutti iloisesti CW:tä ja todella voimakkaalla signaalilla. Ihan piikkaili melkein punaiselle ja operaattorikin oli sieltä paremmasta päästä. Kusonpito tuntui sujuvan todella mallikkaasti.

No tietty se rähinä sitten oli sensorttinen että tunnin yrittelyn jälkeen päätin napsauttaa radiot kiinni. Uppi kyllä löytyi ja se vaelsi tyylikkäästi turhia pomppimatta, mutta etelä-euroopan hamssiveljet olivat senverran sankoin joukoin liikkeellä, ettei 100W dipoliin riitä mihinkään näissä geimeissä. Kuulemani perusteella taitaa toukokuun ensimmäinen olla vapaapäivä ainakin Italiassa??

Yemen onkin suht harvinainen ollut bandeilla. Tämän oman uushamssiherännäisyyden aikana en ole Yemenistä koskaan kuullut ketään...saatikka sitten Socotran saarelta. Joskus muinoin Yemenissä kuulemma on ihan suomi-operaatiokin ollut, mutta siitä taitaa olla jo jokunen vuosi, luulisin. Asialla lienee ollut Pekka OH2YY koolilla  7O/OH2YY vuonna 2002.

Aikoinaanhan näitä Yemeneitä on ollut ihan kaksin kappalein, mutta 90-luvun paikkeilla siellä on päästy jonkin sorttiseen konsensukseen ja lyöty hynttyyt yhteen.
No jokatapuksessa nyt on menossa kunnon DXpeditio sanan varsinaisessa merkityksessä ja aikaa heidät on workkia noin 15 vuorokautta. Asemia sieltä taitaa olla äänessä noin kymmenkunta.
Kyseessä on venäläisvoittoinen retkikunta, jonka mukana tosin on jäseniä useammasta maasta.

QSL via UA3DX
Website:  http://www.yemen2012.com/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti