lauantai 5. toukokuuta 2012

Uusi maa 7O Yemen lokissa !

Yemenin kartta


Kannattipa se pitää vähän taukoa radiohommista ja sairastella lentsua puuhaillen muutakin välillä. Nimittäin Yemenin - Socotran pileupit ovat rauhoittuneet huomattavasti ja 100W asematkin pääsee rähinästä läpi kohtuudella. Itse aloitin 15metriltä /CW ja heti ensi yrittämällä läpitte.

12m CW oli jossain tauolla, mutta SSB puolella haukahteli siihen malliin, että piti se kadoksissa ollut mikrofonikin etsiä piilostaan ja tavoistani poiketen älähtelin fone kuson ilman vaikeuksia kunhan ensin uppia hieman selvittelin. Kaikki tästä eteenpäin on ylimääräistä plussaa, koskapa uusi maa on nyt plakkarissa.
Toki napsin ns. bandipinnat pois kuleksimasta jos vain kerkiän workkia.

Täältä voi tarkistaa onko päässyt pilestä läpi:  Linkki
Tässä taas esimerkki 12m CW pileupista:  Linkki


Seuraavaksi pitääkin odotella Myanmarin eli entisen Burman aktiviteetin alkamista.
Tosin kyseessä ei ole mikään peditio vaan ilmeisesti avustustyöntekijän vapaa-aikana äänessä oleva asema. Harmi sinäänsä, mutta nyt ei ole tarjolla kuin Fone tai Digi-kusoja.
Jos vain keliä piisaa niin yritettävähän se fonella on sillä Myanmaria on harvoin tarjolla.
http://www.xz1k.org/

Jos Macao uupuu jonkun lokista niin kannattaa höristellä korvia 17-23 toukokuuta. Nimittäin Espanjalainen retkikunta rantautuu silloin Coloane saarelle Macaoon ollakseen äänessä kolmen aseman voimin CW, SSB ja RTTY modeilla.   http://www.adxg.org/xx9/

Kohta alkaa potkupallon perässä juoksemis kisat Puolassa/Ukrainassa ja siitäpä onkin paikalliset hamssit saaneet oivan idean tulla ääneen erikoiskooleilla alkaen 1. kesäkuuta. Tarjolla on kahdenlaista awardiakin, joten kannattaa pitää korva herkällä tuonnekkin suuntaan.  http://sq2rh.idsl.pl/efc/index_en.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti