maanantai 21. helmikuuta 2011

ARRL DX CW 2011

Sain mahdollisuuden workkia ARRL DX CW-osassa Multi-Onea Jarin OH8A asemalta viime viikonloppuna. Odotukset olivat kovat kelien viikolla ollessa suhteellisen hyvät. Alku olikin aivan kohtuullinen itse astuessani puikkoihin aamulla. 40m ja 80m asemia tuli pitkälle yli auringon nousun. Toki tehoakin oli varmaan ameriikan poijilla ihan ylärajoilla, mutta kuitenkin. Skarppina olo kannatti ja kertoimia saatiin jonkun verran. Pieni suvantovaihe koettiin ennen 20m avautumista.

Odotetusti noin kello 13:00 aikoihin 20m:llä alkoi olemaan kohtuullisia signaaleja ja keskitimme workkimisen sinne. Siinä hurmoksessa tosin 15m kertoimien kaivaminen jäi vähän liian vähälle huomiolle, mutta kun kuso kulkee niin ei siinä aina kaikki asiat tule mieleen. Lauantai-iltana 20m asemia tuli kohtuullisesti aina sinne kello 21:00 paikkeille kunnes keli ikäänkuin kirkastui ja asemia alkoi tulemaan kuin suokuokalla vetämällä. Ratekin päästiin nostamaan ihan sinne 100 kuson tuntivauhtiin. Tätä ilakointia riitti sinne sunnuntain puolelle kello 04:00:n asti jolloin suurin osa 20m asemista mitä kuului oli workittu. Blokkailu ei oikein innostanut ja siirryttiin kyttäilemään 40/80 bandeja.

Sunnuntai oli melko takkuamista. 20m ei oikein virkistynyt missään vaiheessa ainakaan siihen mennessä, kunnes jouduin lähtemään kotia kohti. Tuntui ettei uusia asemia ilmesty mistään. Jossain välissä 15m virkustui jonkin verran, mutta ne asemat ja kertoimet oli äkkiä workittu. Sunnuntai-ilta jäikin sitten Jarin -8WW:n harteille ja ilmeisesti 20m keli oli taas iltasella vähän parantunut.

Oli oikein mukava kilpailla kunnon asemalta pitkästä aikaa. Tiimiin kuului Jari OH8WW, Mikko OH8FKU ja allekirjoittanut. Kusoja saatiin yhteensä 1269 claimed scoren ollessa 521599 pts. Tarkempaa statistiikkaa minulla ei tähän hätään ole tarjolla. Oman lisämausteensa hommaan toi GetScoresin käyttö. Sieltä oli mukava seurailla mitä muut keräävät. Mutta kovin vähän oli suomalaisia siellä mukana. Ideana se kuitenkin on loistava ja toivottavasti sen käyttö laajenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti