perjantai 25. helmikuuta 2011

Nepal yllätti


Muistan oikein hyvin jo lähes parin vuoden takaisen päivän kun sain harvoin bandeilla näyttäytyvän Nepalin vihdoin lokiin. Kyseisessä maassa on käytössä maatunnus 9N ja tilapäisille ulkomaankävijöille myönnettävät koolit alkavat pääsääntöisesti aina 9N7 prefiksillä. Tälläkertaa maasta oli äänessä 20m CW:llä Masahiro. Alunperin japanilainen kaveri, joka on Nepalissa ilmeisesti JICA:n ( Japan International Cooperation Agency ) hommissa. Kyseessä ei ole mikään dxpeditio, vaan luultavasti vapaa-aikanaan workkiva avustusjärjestön työntekijä.

Kerrankin kävi bandia pyöritellessä tuuri. Aina joskus kun ei ole mitään mielenkiintoista workittava, tapanani on pyöritellä 14000-14010 kHz aluetta jos jotain tarttuisi korviin. Ja niin tarttui. Osuin juuri oikealle taajuudelle, kun vaimea signaali kysyi QRL? ja hetken päästä alkoi takomaan suht rauhallista vauhtia CQ:ta.
Ja niin pääsin ensimmäisenä vastaamaan 9N7IIU:n kutsuun. Kuso tietysti syntyi helposti kun ketään muuta ei sattunut samalla apajalle heti alussa.

Kaveri olikin hieman pitemmän kaavan kusonpitäjä ja niimpä nimi ja QTH vaihdettiin kuten pitääkin.
Aikamme siinä sähköteltyä saimme yhteyden pidettyä ja jo seuraavan cq:n jälkeen taajuudella alkoikin melko rähinä. Taisi se vielä pari kusoa workkia vaan sitten paalulle alkoi syntyä jo rehellinen pile-uppi niin kaveri häipyi saman tien. Kieltämättä harvinainen maa saa aikaan semmoisen rähinän, että tottumattomampi kusonpitäjä katsoo parhaimmaksi vetäytyä koko hommasta.

No kuitenkin sain onnellisesti uuden maan lokiin ja tietysti kortin hommaus saman tien käyntiin.
Masa ilmoittaa QRZ.comin sivullaan, että kortti joko Nepalin tai Japanin osoiteeseen. No toki otin riskin ja lähettiin omani kohti Himalajaa. Odottelin noin vuoden, mutta vastausta ei kuulunut. Luultavasti taalat on menny niitä todella tarvitseville, tiedä sitten. Mutta en antanut periksi vaan laitoin toisen kortin menemään Japanin osoiteeseen ja ilmeisesti hemmo oli kotonaan käymässä koska vastaus tuli allekirjoitettuna lähes alta aikayksikön. Hyvä niin. Nyt on 9N kuitattu.

Kun hyvä tuuri käy ja pääsee apajille ennen klusteri-spottia, niin tällaisella hieman vaatimattomammallakin kalustollakin voi yltää kohtuu tuloksiin. Ajoitus ennenkaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti