tiistai 22. helmikuuta 2011

Pustalta puhisee


Unkari, tuo erikoiskoolien luvattu maa on Euroopan Unionin puheenjohtajamaana vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon. Tästäpä onkin saatu oiva idea järkätä bandeille erikoisprefiksi-asemia. Tammikuusta kesäkuun loppuun voi bandeilla törmätä HG2011-prefiksin omaaviin asemiin. Kaikkiaan äänessä on yhdeksän eri variaatiota. Modeja ei ole erikseen ilmoitettu, eli tarjontaa on varmaan laidasta laitaan.
Muistaakseni taannoisessa ARRL-DX CW-osassa oli jokin näistä asemista blokkaamassa, eli CW:ä ainakin tarjotaan.

Lisäksi asemien suffixit ovat valittu niin, että niitä tarpeeksi workittuaan kirjaimista voi järjestellä tekstin: EUROPEAN UNION. No tämä kaikki tietenkin liittyy tarjolla olevaan awardiin. Tietty säännöt on laadittu siten, että esim N-suffixin omaava asema pitää workkia kolme kertaa jne. Tekstin kirjaimet kokonaisuudessaan workkineet voivat halutessaan anoa Unkarin radioamatööriliiton myöntämää EU-aiheista awardia.

Tarkemmat ohjeet awardista ja QSL-poliittisia ohjeita löytyy esim HG2011EU QRZ.comin sivulta.

Pitääpä tästä yrittää ottaa itselle pientä projektin poikasta ja workkia pahvi pois kuleksimasta. Ainakin lupaan yrittää parhaani...katsotaan mihin se riittää  ;)
Nämä eteläisen euroopan aktiviteetit on siitä mukavia, että ne on yleensä helposti workittavissa meikäläisen hieman vaatimattomammallakin kalustolla ilman hammastenkiristelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti