sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

C21YY - Nauru Island


Pekka -2YY on ollut jo muutaman päivän äänessä Nauru-saarelta Pacificiltä. Tosin en ollut aikaisemmin edes kokeillut kuuluuko Pekka tänne pohjan perukoille. Tänään kuitenkin ruuvailin pitkästä aikaa rigin SSB moodille ja C21YY piteli paalua clusterin mukaan 14195kHz. QRM oli valtava. Nino siinä piteli yksinpuheluaan ja italo-discoakin soiteltiin useamman kappaleen verran. Ilmeisesti häirintä kuului Naurulle asti, kun kohta tulikin spotti JA-maasta, että C21YY olisi siirtynyt pari kiloa ylöspäin.

No kuuntelin aikani siinä ja heiluttelin minibiimiä pacificin suuntaan ja sieltähän se hentoinen signaali tuli kuuluviin. C21YY piteli pileä ihan simplexinä ja signaali oli ihan luettavissa! Asemia tietty oli siihen jo kertynyt ja parin kilon päästä joku vielä heitti pahasti splatteria, mutta aina välillä kuului kohtuullisesti.
No päätin tavoistani poiketen heittäytyä ihan SSB pileen ja huutelin ihan reilusti suomeksi sopivissa väleissä.
Hämmästys oli suuri kun muutaman kutsun jälkeen Pekka alkoi kysellä OH asemaa ja pisti huutokuoron hiljaiseksi. Pari kertaa koolini toistettuani Pekka sai sen kopitettua ja kuso pidettiin. Kyseessä kuitenkin oli minulle kokonaan uusi DXCC-maa, joten olipa onni että microfoni löytyi tuolta laatikon perukoilta ;)
Tässä se taas nähtiin, että aina kannattaa kokeilla vaikka ensin tilanne vaikuttaa enempi kuin toivottomalta 100W/minibiimi asemalle. Kaupanpäälle tuli vielä uusi IOTAkin. Tnx Pekka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti