keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

RI1, KH0, FS, HR jne..



Oikein sydänalaa lämmittää nämä tämän viikon keskimääräistä paremmat radiokelit. Olenkin täysin keskittynyt 10m, 12m ja 15m CW workintaan. Varsinkin 10m on ollut auki todella makeasti jo jonkin aikaa. Tänään keskiviikkona pääsin vähäksi aikaa pyörittelemään bandeja ja monenlaista tarttui haaviin.

Ehkä parhaana antina omasta mielestäni pidän puolilta päivin hyvin kuulunut RI1ANP eli venäläisten Progress-tutkimusasema etelä-mantereella. Ihan mittaria heiluttamalla siinä pileuppia pitelivät 10m CW:llä ja helppo se olikin workkia. Tämä oli minun hamssiuran toinen 10m Antarctica yhteys. Aikaisempi oli aivan etelänavalla sijaitseva amerikkalaisten Amundsen-Scott tutkimusasemalla oleva KC4AAA.

Sitten piti noukkia bandipinnoja 12m kuuluvista FS/ eli Saint Maarten, Karibialta ja HR eli Honduras. Aikaisemmat kusot noihin maihin on syntynyt jollain muilla bandeilla.

Myös pacificilta oli mukavasti keliä. 15m KH0XW Saipanista eli Mariana-saarilta tuli törkeän lujaa.. oikein radio tärisi pöydällä. Pitihän se workkia pois vaikkei se mitenkään harvinainen olekkaan.

Jostain syystä vaikka kelit on aika makeat ei illaksi oikein tahdo nousta kunnollista USA rymistelyä. Reverse beaconilla kyllä näyttää, että keliä olisi ja ihan kohtuu lukemia itä-rannikolta saan, mutta ei oikein löydy mitään workittavaa. Taitaa sielläkin porukat keskittyä ihan noiden huippu peditioiden workintaan ja niiden välissä saa sitten radiot huilia.

No jospa nämä kunnon 10m kelit ennustaa jo pikkuhiljaa sitä, että 6m saattaa aueta milloin tahansa ainakin eurooppaan. Kevät alkaa olla jo nurkan takana ja tämäkin bandi kannattaa ottaa tarkkailuun. Viime sesongillahan workittiin ihan ison rapakon taakse asti... joten vähempään ei tyydytä tänäkään vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti