torstai 16. helmikuuta 2012

3B9 Rodriquez Island



Romuskan painaessa päälle, pyörittelin nenäliina toisessa kädessä bandeja. Monenlaista oli taas äänessä ja mielenkiintoni kohdistui minulle uuteen maahan, joka oli äänessä 17metrillä. Kyseessä nimittäin oli Ericin 3B9/OE4AAC Rodriquez saarelta Intian valtamereltä. Rodriquez on itäisin Mascarene ryhmään kuuluvista saarista ja sijaitsee noin 1500km Madagaskarilta itään. Asema on äänessä 14-20 helmikuuta ja ilmeisesti lomanvieton ohessa siellä kusoillaan.

Aika harvakseltaan sieltä on oltu äänessä noin ylipäätänsä, kun en muista kertaakaan sitä nyt nykyisen aktiivisemman harrastejakson aikana kuulleeni eli siis vuodesta 2007 lähtien.
No jokatapauksessa Eric oli 17m äänessä ja sujuvasti hoiteli pileuppia ottaen 1-2 upilla.
Aikani siinä kyttäiltyä päädyin yrittelemään pikkusen alle yhdestä koska pilen tyyli ei ollut mitenkään järjestelmällinen. Kuulin muutaman finski-hamssinkin menevän läpi ja Ericin signaali oli senverran tukeva, että toivoa kusonpitoon oli tuolla minun lyhennetyllä dipolillakin johon sen 100 wattia saan puskettua.

Pileuppi oli kohtuullisen tiheä joten vartin yrittämisen jälkeen operaattorin tunnelmat alkoivat uhkaavasti laskea. Taisi jäädä uusi maa saamatta. Mutta sitten Ericin paalulle iski QRM-mies. Jostakin se siihen tuli ja painoi avaimen pohjaan. Sinnikkäästi se siinä pisti paalun tukkoon joksikin aikaa ja koko lauma upissa hiljeni pikkuhiljaa ja tunnelma oli aikansa kuin huopatossutehtaalla. Silloin huomasin hyvän sauman ja pistin saman tien pari kertaa oman koolini eetteriin ja sinnehän se upposi ja kun sopivasti QRM-mieskin piteli hommistaan taukoa, uusi maa kirjattiin lokiin. TNX!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti