sunnuntai 12. helmikuuta 2012

ZK2C Niue Island

Niuen sijainti eteläisellä tyynellämerellä


Lauantaikiireiden lomassa ehdin pikkuisen taas pyöritellä bandeja radiollakin jälleen. Joitain mielenkiintoisia DX:ä piti oleman äänessä. CW alueet olivatkin mukavan rauhallisia, liekkö sitten johtui parasta aikaa menossa olevasta WPX RTTY osasta. Tosin PA-hamssien oma PACC kisa oli CW:llä menossa, mutta se on aika pienen joukon kilpa ja se ei paljon bandeja kuormita.

Aikani ruuvailtua vefoa korviini kantautui jonkin sortin pileuppia 20m CW:llä. Klusterilta bongailtuani kyseessä oli ZK2C Niuen saarelta eteläiseltä Tyyneltämereltä. Sieltä se kuului Fijin ja Tahitin välistä Tongan viereltä. Joskus oikein nosteli s-lukemiakin, joka tietenkin kohotti mielialaa :)
Kelissä oli mukavaa potkua, mutta vaihtelu oli aika nopeaa.

Kyseessä on saksalaisten organisoima DXpeditio ja reissussa on mukana 9 hamssia. Pitkälti sama porukka kuin S9DX operaatiossa vuodelta 2011. Jännitystäkin heillä on ollut saarella, koska voimakkaamman puoleinen pyörremyrsky ohitti Niuen aivan vierestä ja varmaan heiluttelikin porukan vertikaaleja rannalla. Radioina he käyttävät Elecraftin K3:a ja antenneina SpidenBeami ja jo mainittuja vertikaaleja.


Pileuppi oli suht maltillinen. Toki se oli levennyt jo noin 1-3 kHz alueelle, mutta pääsin aika hyvin jyvälle mistä tämä herrasmies ottaa. Kyttäilin aikani ja odottelin että uppi alkaa valumaan sinne kohti kolmea ja siitä sitten minäkin sinne reunamille kutsumaan.
Kuso ei tuottanut vaikeuksia, samantien läpi. Ihan rähinän laitamille sähköttämäni kooli tuotti heti tulosta ja ZK2C ja samalla täysin uusi maa Niue pääsi koristamaan lokikirjaani.

Näin se on 100W aseman kyttäiltävä ja oltava valmiina pilen reunamilla, mutta usein se kuitenkin näyttää tuottavan kohtuullista tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti