sunnuntai 19. helmikuuta 2012

6O3A - Somalia

Raahelaisia tuulirupeleita


Aivan mahdoton lumenpaljous paljastui aamusella, kun vilkaisin ulos aamukahvin keiton lomassa.
Eli luvassa olisi lumen kolausta sanan varsinaisessa merkityksessä. Siinä jäi kaukoidän pileupit pitämättä, kun kasasin tuota yöllä tupruttanutta paksuiksi kinoksiksi kasautunutta lunta. Ei auttanut vaikka lentsu iski päälle ja olo oli vähintäänkin kutvelo. Kolattava oli.

No sekin ilo päättyi jossain vaiheessa ja pääsin hetkeksi istahtamaan radioiden ääreen. Normaalibandit oli ihan tukossa ARRL DX CW osasta, mutta warceilla oli tilaa. Keliä oli niin 12m ja 17 metrilläkin. 
Itse en nyt tuosta ARRL kisasta innostunut, kun kolmannen harmoonisen aika alkaa olla lähellä niin jää ainakin tämän kevään kisat kokonaan workkimatta. Asiat tärkeysjärjestykseen....sanoi emäntä.

Mutta aikani siinä bandeja pyöriteltyä ihan jostain minulle tuntemattomasta syystä jätin vefon 18069 kHz taajuudelle ja luuritkin jäi päähän kun selailin ampparit.comista uutisia. Yht´äkkiä joku kysyi QRL?  ja kukaan ei vastannut. Taajuus oli vapaa.
No sattuipa kerrankin somasti, kun Darko Somaliasta koolilla 6O3A alkoi kutsumaan CQ:a siinä saman tien.
Ja alkoi välittömästi ottamaan upista, joten nyt tuli minulle kiire ruuvata rigi kondikseen. Pikkuisen siinä jo pulssikin nousi kun sormet hermostuneesti näppäili upin kohdilleen.
Yksi ukrainalainen siinä ehtikin ennen minua saada kuson, mutta minun vuoroni olikin seuraavaksi. Ei ongelmia...sain pitää kuson aivan puhtaalle jaksolle.

Sain pidettyä elämäni ensimmäisen yhteyden Somaliaan juuri sopivasti ennen kuin tämän ennen minua ehtineen ukrainalaisen kusonpitäjän spotti ilmestyi klusterille ja rähinä alkoi. Siitä minun antennivarustuksella ei olisikaan päästy enään läpi. Sikäli oli tuuria, koska tänään on tämän aktivoinnin viimeinen päivä. Ilmeisesti Darkolla oli tarkoitus workkia tänään ARRL kisaa, mutta jostain syystä suunnitelmat olivat muuttuneet...Hyvä näin.

Darkon asemalla on käytössä vain GP apartomentoksen katolla ja hän vastaa workinnasta ilmeisesti yksinään.
Ilman tätä luurit päähän jäämistä en olisi koskaan saanut tätä asemaa napattua. Somalia kuitenkin on aika harvinainen bandeilla...en ole koskaan ennen kuullutkaan ketään tuolta maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti