maanantai 20. helmikuuta 2012

H40FN Temotu Province

Temotu



Ahkeruus palkitaan ...kuuluu vanha viidakon sanonta. Tässä tapauksessa kylläkin parempi sanonta olisi: sinnikkyys palkitaan. Aamutuimaan nimittäin selailin bandeja, josko jotain mielenkiintoista kuuluisi.
Kovin oli hiljaista. 10m ja 15m olivat vielä aikalailla kiinni, mutta 20m oli jo jotain kilkutuksia.

Siihen sitten 20m alkupäähän ilmestyi H40FN Temotulta pitelemään pileuppia. Clusterilta sen huomasin ja virittelin vefon paalulle. Siellä kahden operaattorin tiimi pitelee asemaa Nendo-saarella. Eli siis Temotu on yksi Salomonin-saarten provinsseista eteläisellä Tyynellä valtamerellä ja tämä saariryhmä mihin Nendo-island kuuluu on Santa Cruz saaret. Karkeasti arvioiden saari sijaitsee noin 2000km päässä Australian rannikolta itään. Mutta kovin oli hiljaista..pienen pieni pihinä siinä oli suunnasta 45 astetta. Mietinkin, että taas sitä saa kärsiä matalasta mastosta ja vaatimattomasta suunturista.

Sitten clusterille paukahti spotti Napolin laitamilta ja siinä kovasti kehuttiin, että H40 paukkuu oikein booming via LP. Itselläni ei oikein tuosta pitkän reitin etenemisestä ole kokemusta ja mitä joskus olen testaillut, niin semmoiset fiilikset on jäänyt että lyhyttäpä reittiä se kuuluu kuitenkin paremmin.

No nyt kuitenkin kääntelin haravan tuonne 200 asteen paikkeille ja sieltähän se signaali alkoi voimistumaan, jopa niin että minunkin rigin s-mittari näytti elämisen merkkejä. No ainakin kopituksen puolesta oltiin lukemissa 100%

Kaikenkaikkiaan totesin että pile oli vähintäänkin railakasta sorttia. H40FN otteli noin yhtä ylhäältä ja mitään rajoituksia ei ollut. Eli aasian hamssit sitä workki täyttä häkää. Jotain rähinää siihen tuli, koskapa yhtäkkiä ilmoitettiin että nyt alkaa EU vastaanotto ja upiksi määrättiin 1 to 9. Siinäpä sitä haitaria mihin parkkeerata.

Aikani siinä kuullosteltua jostain syystä suurin osa eurooppaa jämähti noin 4 kHz uppiin, vaikka selvästi Temotun operaattori valui ylöspäin. Ehkäpä he eivät kuulleet selvästi mistä aina kaveri otetaan. No siitäpä sitten pyörittelin ja kuullostelin sopivan hiljaisen välämän noin 7.5 kHz ylös paalulta ja jäin siihen kutsumaan. Varmistelin aina välillä että siihen rakoon ei tosiaankaan tullut ketään muita...ylhäällä ja alhaalla kyllä oli populaa vaikka useammallekkin DX:lle. Jostain syystä tässä kuitenkin oli taajuus, joka ei muille kelvannut.

Ei siinä sitten kauan mennyt kun vefo Temotulla siirtyi siihen samalle reiälle minun kanssa ja pienen korjauksen jälkeen kooli ja raportti meni perille ..ja näin tärähti taas yksi uusi maa kirjanpitoon.
H40FN on vielä äänessä muutaman päivän. Pitänee vielä kokeilla muitakin bandeja ennenkuin QSL lähtee menemään. Se on sitten muuten via HA8DD.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti