perjantai 28. syyskuuta 2012

Kelit on kohillaan !



Tämä kirves ei liity mitenkään DX-työskentelyyn !


Tässä on nyt viikonpäivät kohta nautiskeltu todella mahtavista radiokeleistä. En ole mikään keliekspertti, enkä osaa sanoa mikä tämän usean päivän 10m keliputken on aiheuttanut. Pilkkuluvut on aika normaalit, joten jostain muusta sen täytyy johtua.

Iltapäivästä on noussut komeat pohjois-amerikan kelit 10metrillä, jotka ovat kestäneet aivan pikkutunneille asti. NA keli on yltänyt iltäpäivän itärannikolta aina myöhään iltaisin kuuluvaan länsirannikkoon. Eilenkin tuli todella tukevalla signaalilla W6 W7 VE6 VE7 asemat.
Sokerina pohjalla haaviin tarttui vielä KH6 eli Hawaji. Tämä täytyy jo lukea suorastaan saavutukseksi tällä minun antennivarustuksella. Tosin kun 10m keli on kohillaan, niin N-america kusoja saa vaikka katolle hinatulla Hetekalla.

Tänään aamupäivästä pääsin vihdoin kokeilemaan 10m 3D2C CW-kusoa Conway Reefille Pacificille. Ja siellähän se piteli paalua tutulla 28025 taajuudella ottaen uppia sieltä täältä. Signaali oli todella reipas ja se kuullosti aivan lokaalilta, niin lujaa se tuli.
Enimmäkseen sieltä workittiin eurooppaa, mutta aina välillä pääsi JA-asemiakin läpi.
Uppia oli hieman hankala haarukoida, kun vain JA asemat ja osa eurooppaa kuuluivat minulle. Sen kuitenkin huomasin, että 1-2 kHz paalulta ylöspäin oli suht rauhallista, muiden
keskittyessä kutsumaan ihan siellä 5-10kHzUp ja ylikin.

Rauhassa odottelin ja kuullostelin milloin Conwaylla otetaan ihan paalun iholta. Tyyli oli poukkoileva, joten toivoa oli. Noin varttitunnin kyttäämisen jälkeen odotus palkittiin ja 3D2C kuuli minut. Raportit vaihdettiin ja uusi maa napsahti lokiin.

Sen olen tässä pikkuhiljaa oppinut, että jotta kun dx-operaattorilla on poukkoileva tyyli, niin kylmän viileästi parkkeeraa johonkin sopivaan väliin...yleensä siihen aika alkupään uppiin. Siinä sitten ollaan ja kutsutaan...yleensä työ palkitaan...joskus sitten ei.

Samaan kelipiikkiin workin heidät myös 12m CW:llä. Aluksi signaali oli kovin heikko verrattuna 10m, mutta voimistui siitä senverran, että kuso syntyi. Pile ei ollut lähekkekkään 10m tasoa, mutta kohtuullinen kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti