keskiviikko 5. syyskuuta 2012

SAC CW 2012 lähestyy

Esa OH8KTN asentaa 10m Yagia OH8A asemalla.



SAC eli Scandinavian Activity Contest CW-osa lähestyy hirmu vauhtia ja asemilla alkaa olla kiirus saada set-uppi iskukykyiseen workkimiskuntoon. Tämän vuoden CW-osa workitaan siis ensiviikon viikonloppuna 15-16 syyskuuta.

Viimevuonnahan Suomalaiset nuiji ruotsalaiset ja muutkin skandinaavit suorastaan rumasti maan rakoon antamatta minkäänlaisia mahdollisuuksia kokonaiskilpailussa. Mottonahan oli : "Operaattori joka torpasta ja kaksi parhaista" tai jotain sinneppäin.
Toivottavasti tänäkin vuonna asemia tulee ääneen samanlaisella innostuksella kuin viime vuonna, jolloin SAC aiheutti lähes hurmostilaa eri puolilla maatamme.

Minäkin pääsen pitkästä aikaa osallistumaan kisailuun. Maaliskuussa perheeseemme ilmestynyt kolmas harmooninen on blokannut aika tiiviisti "toisarvoiset" hamssitouhut, mutta nyt on aika taas herätellä myös tämä contesti-puuhailu entiselle mallille.

Tarkoitus olisi workkia OH8A asemalta Multi-Singleä SAC-CW:ssä. Lopullista miehitystä vielä  kasaillaan, mutta jokatapauksessa ääneen tullaan. Aseman isäntä Jari -8WW onkin laittanut kalustoa kuntoon jo viikko tolkulla kesäisen salamaniskun jäljiltä. Välillä tuntui, että taivaalta täräyttänyt sähkövirta oli tunkeutunut joka laitteeseen. Kaapelointeja ja antennejakin on jouduttu vaihtamaan. Masto asennuksissa suurena apuna Raahen alueella on Esa -8KTN, joka avuliaasti kiipeä mastoon kuin mastoon asentamaan suuretkin antennit.


Mutta nyt kuitenkin armottoman uurastuksen jälkeen OH8A nousee kuin Feenix-lintu tuhkasta ja osallistuu puolustamaan maamme kunniaa tässä yhdessä maailman arvostetuimmista kisoista. Tänään nostettiinkin vielä 10m yagi toiseen mastoon täydentämään ennestään jo kunnioitusta herättävää antenni arsenaalia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti