maanantai 7. maaliskuuta 2011

10m auki rapakon taakse


Talviloman kunniaksi muilta kiireiltäni selailin 10m bandia, koskapa indeksit pikkusen lupailivat keliä pitkästä aikaa sinnekkin bandille. Eipä aikaakaan kun fone-alueella alkoi kuulumaan asemia CT-EA alueelta. Kovasti ne yrittivät eteläisen naapurimaanosan kavereitaan huudella ja jokunen ilmeisesti sieltä tarttuikin, mutta niistä en kuullut pihaustakaan.

Pistimpä minäkin ihan kokeiluluontoisesti muutaman kerran SSB:llä CQ:ta siinä pikkuisen dx-ikkunan yläpuolella vaikka aina olenkin vannonut CW:n nimiin. Kertalaakista tarttui EA7. Almerian alueella oli Englantilainen herrasmies Ian viettämässä talvea apartomentoksessaan. Todella kovalla signaalilla tuli tänne pohjan perukoille aurinkoisesta Espanjasta. Ihan normi varustuksella siellä oltiin äänessä, eli 100W pusketiin vertikaaliin. Taisi Ianin naapurikin olla äänessä ja hän tuli vielä kovempaa. Hänellä tosin oli katolla Cushcraftin tehotykki MA5B ;)

Asemia kuului ja kuuluu edelleen pitkin bandia. Sitten huomasin, että V4 asemasta oli laitettu spotti klusteriin 28010 eli CW. No pokkana siihen pyörittelemään ja hämmästyksen kummastus oli suuri kun V44KAI tuli todella lujaa St.Kitt and Nevis saarelta Karibialta. Tietty heti siihen hänen CQ:n vastasin ja heti ensimmäisellä yrittämällä 559 raportit siinä vaihdettiin. Hieman ylempänä N4BP pitää vastaanottoa Floridassa. Ihan luettavasti se tulee mutta mittaria nostamatta kuitenkin. Eikäpä tuo kuulekkaan meikäläisen pihinää.

Aikaisemmin aamulla kelit nousi 15/17m vallan kohtuullisiksi.  Sain napattua uuden IOTA saaren Braziliasta. PY2XB/1 aktivoi SA-029 saariryhmää Rio de Janeiron edustalla. Sitten tuli lokiin pari Argentiinan pampaksen poikaa ja vallan toiselta laitaa palloa oli äänessä R0FA Sakalinin saarelta Ohotan mereltä, eli läntiseltä Tyyneltämereltä Kamtsatkan ja Kuriilien läheltä. Toivottavasti kelit jatkuu hyvinä pitkän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti