sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Severnaya Zemlya - NORTHERN LAND - AS-042


Sunnuntaiaamu toi lisää mielenkiintoista workittavaa. Noin klo 06:00z aikoihin selailin bandeja ja nousevaa pile-uppia siinä joku 20m CW:llä pyöritteli ja oli vielä simplex-tyyliä. Eli kusonpito ei ollut kauan vielä kestänyt. Clusterille oli jo napsahtanut vihjekkin.. kyseessä oli R3CA/0. Kooli kuuluu Russian Robinson Clubille, joka tekee mielenkiintoisia peditioita mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Yleensä he koluavat Venäjän kaukaisia saaria ja RDA kohteita niin pohjoisessa kuin etelämantereellakin.

Nyt kooli oli käytössä porukalla jotka tekevät jonkunsortin motorisoidun marssin Venäjän rannikolta pohjoisnavan yli Kanadan pohjois-saaristoon. Kulkupeleinä on kummallisen näköisiä maassa ja vedessä kulkevia pienoiskuorma-autoja. Tällä hetkellä he ovat Severnaya Zemlyalla eli North Land saarilla. Severnaya Zemlya on viimeinen maapallolta löydetty saaristo. Se löytyi niinkin myöhään kuin 1913 ja varsinainen kartoitus tehtiin 1931 zeppelin-lennolla yli saarten.

No jokatapauksessa  he pitelivät pileä 20m CW:llä ja heittäydyin leikkiin mukaan. Kun simplexinä workitaan niin se tahtoo mennä aika herkästi ns. huutamiseksi. Niin kävi nytkin..jokainen halusi antaa koolinsa viimeisenä ja tietäähän sen että aikamoinen ns. zoo-meininki siitä syntyy. No uppia ei kuulunut niin ei auttanut kuin kytätä sopivaa rakoa. Kuulin itse kohdeaseman paremmin kuin ne jotka sitä yrittivät ja olin aina oikeaan aikaan antamassa omaa koolia kun hän kyseli QRZ?

No kävi niin, että R3CA/0 kopitti OH8 ja alkoi kyselemään OH8?? Mutta kukaan ei tuntunut välittävän ja sama huutokuoro jatkoi oman koolinsa sähköttämistä. Kuulin kuitenkin että sinnikkästi OH8?? siellä kysyttiin ja annoin aina oman koolin heti perään. Mutta kuoro jatkoi kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Kuitenkin R3CA/0 operaattori osoitti uskomatonta suoraselkäisyyttä ja vihelsi pelin poikki. Hän antoi AS AS AS niin kauan että porukka todella hiljeni. Sitten siinä pidettiin yhteys OH8DR-R3CA/0 Severnaya Zemlyalle kuin punaisella matolla muiden ollessa kuin huopatossutehtaalla. Tämän episodin jälkeen hän siirtyikin sitten uppi työskentelyyn.
No kuitenkin kaikesta huolimatta uusi IOTA AS-042 oli tosiasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti