perjantai 4. maaliskuuta 2011

CY0 - Sable Island tulossa ääneen

Kanadalle kuuluva Sable Island CY0 on tulossa bandeille maaliskuun alussa.. ehkä jo ihan piankin.
Randy - N0TG kavereineen ovat aikaistaneet alkuperäistä suunnitelmaa saapua Sablelle maanantaina 7.3.2011 ja yrittävät saarelle pääsyä mitä pikimmiten ilmeisesti tulossa olevien sääolojen takia.
Näillänäkymin he yrittävät lentää saarelle jo lauantaina 5.3 ja suunnitelevat olevansa ensikertaa äänessä noin 19:00-20:00 UTC. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisella signaalilla sieltä workitaan. Tuo voisi hyvinkin olla workittavissa minunkin minibiimillä kelien sattuessa parhaimmilleen.

CY0 on aina aikaajoin ollu tarjolla, mutta se on vain jäänyt workkimatta. Joskus ei ole kuulunut tai sitten en ole ollut bandeilla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Toisaalta pileupit nousee taas senverran isoiksi, että kyttäämisen takana tämäkin taitaa taas olla. Eli kärsivällisyyttä tarvitaan. Viikonloppuna tosin kilpaillaan ARRL DX SSB-osa niin se ehkä hieman vähentää porukkaa pilestä. Toivotaan ainakin näin.

Pitääpä kuulostella ilmoitettuja paaluja ja toivoa että kelit ovat kohdallaan. Itse keskityn 20m/17m joilla he ilmoittavat olevansa 14023 ja 18072 kHz. Tarjontaa luvataan kyllä joka bandille 6m-160m. Hyvä niin.

Tiimi ilmoittelee kuulumisiaan reissun webi-sivuilla: http://www.cy0dxpedition.com/
Ja tässä linkki saaresta tehtyyn wiki artikkeliin: http://en.wikipedia.org/wiki/Sable_Island

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti