lauantai 5. maaliskuuta 2011

Reunion ja Uganda

Perjantai-iltana Guy FR5ZL Reunionin saarelta (Intian valtameri) piteli pileuppia 20m bandilla. Kelikin oli mukavasti suotuisa ja signaalimittari tavoitteli joskus jopa punaista täällä päässä. EU:ta hän kovasti siinä workiskeli, mutta rähinä oli todella mittava ja  hetken päästä W1-W4 asematkin alkoivat sitä yrittää. Ja kun Guy vielä entiseen tapaansa ei splittaa upista, niin siinä alkoi jo olla pikkusen semmoista tunnelmaa, että porukka euroopan päässä alkoi jo hiiltyä. Rauhalliseen tapaansa hän kopitteli osan koolia ja kyseli sitten loput tarvittaessa useampaankin kertaan, mutta kaikki joiden koolissa ei kyseltyjä merkkejä ollutkaan eivät malttaneet olla siinä vaiheessa hiljaa ja kusonpito vaikeutui melkoisesti.

No monta yhteyttä siinä EU-AF välillä pidettiin. Guylla tuntui olevan vielä luultavasti pumppukin käytössä ja nimetkin siinä on hänellä tapana vaihtaa. Itse en päässyt läpi lähes tunnin mittaisesta yrityksestä huolimatta. Ei tällä kalustolla olekkaan tuohon tyyliin mahdollisuutta päästä läpi, kun ei pääse etsimään sitä tarkkaa uppia mistä saattaisi päästä läpi. No Reunion jäi vielä saavuttamattomien joukkoon. Onneksi Guy on äänessä saarelta aika aktiivisesti ja potkua tuntuu olevan. Pitää vaan päästä osingolle ennen spottia.
                     
                     ------------------------------------------------------------------------

Nyt lauantai aamuna pyörittelin bandia 06:00z aikaan ja 20m oli hyvin hiljainen. Idästä ei oikein tullut mitään eikä clusterilla vilahdelleet ZL asemat jaksaneet kantaa Raaheen asti. Kuitenkin yksi pihisevä asema tuntui pitävän pailappia 14015 taajuudella. Siitä se pikkuhiljaa nousi luettavan voimakkaaksi ja vihjeet piti paikkansa. Nick (G3RWF) siinä piteli Ugandasta JA ja EU yhteyksiä koolilla 5X1NH. Kovin hän tuli mittaria nostamatta mutta kuitenkin luettavasti. Ja mikä tärkeintä hän otti vastaan noin 1-1.5kHz uppia.

No lyöttäydyin mukaan kuoroon ja pistin reilusti enempi uppia kuin mitä vihjeissä toitotettiin. Eipä siinä kauan tarvinnut yritellä kun 5X1NH vastasi ja oli kopittanutkin vielä kertalaakista oikein.
Näin se on tämä DX-homma ihmeellistä. Toinen joka tuli todella voimakkasti, siihen ei saanut millää yhteyttä, mutta toiseen joka tuli aivan pihisemällä kuso syntyi todella vaivattomasti. Eli kannattaa aina yrittää vaikka tilanne tuntuisikin toivottomalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti