torstai 22. syyskuuta 2011

10m:n karamellikelit...pitkästä aikaa



Töiden ja nälkäisen kattilakunnan ruokkimisen jälkeen istahdin taas pitkästä aikaa oman radion ääreen ja edellispäivien huhuista viisastuneena heti tietenkin 10m bandia kuulostelemaan.
Aluksi veivailin vefoa ssb alueella ja kuuntelin 4Z ja UR asemia, jotka aika mukavasti heilutteli mittaria muutaman pykälän verran.

Jatkoin vefon pyörittelyä ja siinä pikkuisen alle 28500 kuului järkyttävän voimakas signaali..Aivan pöytä tärähteli kun jannu siinä piteli kusoa. Aksentista tietenkin heti arvasin, että nyt tulee tekstiä rapakon takaa ja äkäseen. W4 siinä piteli EU pileä pitemmän aikaa ja kuuntelin haltioituneena mahtavan tukevaa signaalia, jonkalaista en ollut sitten vuosien 1991-1992 jälkeen kympillä USA:sta kuullutkaan. Tuli siinä aivan mieleen ne huikeat suomi-rinkulat 28810 paalulla takavuosina kun Floridan pojat jakoi vuoroja pitkin palloa.

Keli oli niin huikea, että W4 asemalle vastasi pilessä myös HS asema, joka taas aiheutti sen että W4 luovutti taajuuden HS:n käyttöön clusteri-spotin kera, kun tuntui olevan Thaimaa haluttua kauraa W-maassa. Paalupäällikön vaihto toteutettiin todella herrasmiesmäisesti. HS siinä sitten alkoi takoa kuumaa rautaa multi-hopin avustuksella. HS ei minulle kuulunut. Tosin en käännellyt antennia, vaan se oli kokoajan noin 300 asteessa kohti USA:n itärannikkoa.

No tästä episodista ja huikeista signaaleista innostuneena hyppäsin tietty äkkiä CW puolelle, joka tosin vaikutti harmillisen rauhalliselta. No aloitin kuitenkin vimmatun CQ:n takomisen DX alueella ja pienen hetken päästä muutamia W4 - W5 asemia Miami - Dallas akselilta tarttuikin lokiin. Ne ei kuitenkaan tulleet sellaisella voimalla kuin tämä ssb puolen herrasmies. Mutta tätäkään iloa ei kauan piisannut...Keli hiipui ja läksin muihin hommiin. Toivottavasti nämä kympin avaukset jatkuvat ja pilkkuja auringossa piisaisi. Nämä tuovat tähän harrasteeseen mukavaa vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti