tiistai 27. syyskuuta 2011

Workittavaa tulossa....oletko valmis

OH8DR cluster-spot 26 Sept. 2011 by VK3HJ


Noniin hieno keliputki tyssäsikin tänään tiistaina totaaliseen radiohiljaisuuteen ainakin tuolla 15m ja 10m bandeilla. Hyvät kelit ovat tältä erää muisto vain, kun auringossa tapahtuneet purkaukset ovat konkretisoituneet maan ilmakehään avaruusmyrskynä. Tosin tavallistakin myrskyä on ollut ihan kohtuullisesti ainakin näillä Raahen leveysasteilla ja uuden yagin kestävyyttä on koeteltu hyvin tuloksin ainakin tähän saakka.

Piti oikein tuohon alkuun laittaa kuvakaappaus klusterilta kuinka eilen vielä juhlittiin bandeilla ja esim. 15m oli Australian suuntaan mahtavasti auki. Kaikenkaikkiaan mennyt viikko olikin oikein mielenkiintoinen ja 10m lokiin tarttuikin esim W4-Florida, W5-Texas, JA-Japan, BA-China, KV-Us.Virgin Isl. NH0-Northern Mariana Isl. yms yms.

Toivoa sopii että kelit suosii pikapuolin uudestaan, sillä esim T32C Kiritimati-saarelta (Kiribati) on aloittanut jo pedition, 3D2R on matkalla Rotuman saarelle, YJ0ABP on vilahdellut 20m vihjeissä, muttei kuulunut pihaustakaan tänne. Myös HL0V Anmyon saarelta AS-080 kiinnostaisi kovasti.
Toiveikkaana bandeilla kuitenkin pyöritään...kaikenkaikkiaan kuitenkin radiokelit ovat kovasti parantuneet vuoden parin takaisesta. Hyvä näin...ollaan tyytyväisiä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti