tiistai 20. syyskuuta 2011

SAC CW 2011 tuli ja meni


Noniin...viikonlopun rasituksesta alkaa tässä olemaan toipumaan päin ja on aika hieman summata kovaa koitosta.

Osallistuimme siis Jarin -8WW kanssa hänen OH8A asemalta multi-multi luokkaan ja meillä oli käytössä kaksi radiota ja niissä molemmissa linukat.
Kisa alkoikin odottavissa tunnelmissa. Olihan lauantain aamupäivän tunteina saatu jopa näiltä korkeuksilta 10m kusoja ihan JA-maahan asti. Suunnitelmissa olikin että toinen alkaa heti ajamaan 10 metriä kisan alusta. Mutta voi kurjuuden maksimointi...auringossa oli sattunut jonkin sortin purkaus perjantai-iltana ja A-indeksi alkoi nousemaan siinä sopivasti kisan alkumetreillä. Kympillä sai ainoastaan haaveilla JA kusoista, sillä hädintuskin saimme viitisentoista kerrointa euroopasta lokiin. Keli hiipuikin Raahen korkeudella vajaa puolituntia kisan alusta. Oli aika siirtyä muille jaksoille.

Koko lauantaipäivän ja illan keli heittelehti ailahtelevasti ylös alas. Välillä kuului W-maasta todella lujaa asemien häipyessä aina välillä pihinäksi. Tätä jatkui jokseenkin koko kisan ajan.
Aamuyön kitutunnit olivatkin todella tuskaa. Kevyessä horteessa tuli paineltua CQ:a eetteriin aina välillä havahtuen jonkun vastaessa. Asemat oli todella harvassa yöllä 80m/40m.
Mutta aamu aukeni jälleen pikkuhiljaa siinä kahdeksan maissa idästä kun 15m alkoi antamaan BY-JA-KH6 rintamalta täysin palkein. Välillä aina napsahteli VK ja ZL pisteitä, joka piristi kummasti.

Loppuaika siinä ajeltiinkin sitten 15m itää ja 20m länttä. Mukavia avauksia tulikin. Viimeisenä tuntina havahduimme 10m surkeaan kerrointilanteeseen ja siirryinkin tyhjälle bandille huhuileen. Viimeisenä kolmena varttina kymppi sitten avautuikin mainiosti eurooppaan ja saimme korjattua kerrointilannetta kummasti pistepotin noustessa reilusti toiselle miljoonalle.

Jari asettikin ennen kisaa tavoiteeksi 2400 kusoa, joka dupet laskettuna ylittyi viidellä kusolla..
Tosin ainakin SK3W oli vielä liian kova pala purtavaksi, mutta ehkä ensi vuonna veivaamme ne kumoon.
Nyt sitten jännitämme miten tulostilanne kehittyy  http://www.sactest.net/ ...meneekö joku vielä ohi.

Kiitokset Jarille, että jälleen kerran pääsin kartuttamaan kokemusta kunnon asemalle. Pikkuhiljaa meikäläinenkin alkaa päästä jyvälle tästä hienosta taiteenlajista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti