torstai 1. syyskuuta 2011

Lisää löylyä bandeille



Olen tässä päivänä muutamana lueskellut Fin-hamin postituslistalta Pertin OH5TQ aloittamaa keskustelua OH asemien kansainvälisen aktiviteetin lisäyksestä bandeilla muutenkin kuin contestien puitteissa. Käsitykseni mukaan Pertti tarkoittaa erillaisten Special Event asemien ääneentuloa OH-maasta esimerkiksi Suomen 100v vuonna, jolloin kaikki suomalaiset radioamatöörit saisivat workkia jollain erikoisprefiksillä. Tämä on hyvä idea ja tätähän on toteutettu aikaisemminkin. Muistaakseni jonain kansallisena juhlavuonna kaikki suomalaiset saivat käyttää OG prefiksiä niin tahtoessaan.
Mutta tällaisena massatapahtumana toteutettuna se vähän syö koko erikoisperifiksin mielenkiintoarvoa.
Täsmäiskuina tapahtuvat aktivoinnit jonkin pienenkin tapahtuman johdosta olisivat paljon kiinnostavampia muiden maiden hamssien näkökulmasta katsottuna.

Itse olen aika aktiivinen Special Event asemien keräilijä ja tarjontaa on todella paljon ollut viimevuosina. Parhaiten tämän asian ovat hokanneet eurooppalaiset, mutta aasia ja N-A on tulossa mukavasti mukaan.
Hyviä ns. kohteita erikoisprefikseille ovat juurikin kaikenmaailman urheilutapahtumat, kaupunkien juhlavuodet, suurien kulttuuripersoonallisuuksien useampisataavuotispäivät yms yms.
Suomestakin on aika-ajoin ollut äänessä erikoiskooleja, mutta valitettavan harvakseltaan.

Raahelaiset hamssit tempaisivat vuonna 2010 ja aktivoituivat koko vuodeksi erikoistunnuksella OF50RR Rautaruukin Radioamatöörikerhon nimissä Rautaruukin 50v juhlavuoden merkeissä. Olenkin jo aikaisemmin tässä blogissa käynyt läpi tämän projektin, mutta lyhyesti sanottuna se oli menestys. Raahelaiset hamssit pitivät vuoden aikana noin 23000 OF50RR yhteyttä ja pileupit olivat suorastaan mairittelevia. Suosittelen kokeilemaan.

Ainoana hidasteena on tuo erikoistunnuksen vaatima vanity-maksu. Ficoralta olisi oikea kädenojennus mahdollistaa lyhemmäksi ajaksi koolin ostaminen huokeammalla hinnalla. Käsittääkseni nyt tilanne on se, että jos haluat tulla vaikkapa kuukaudeksi ääneen erikoistunnuksella jonkin tapahtuman johdosta, niin siitä täytyy maksaa se sama 169 euroa minkä kustantaa kokonaisen vuoden kooli. Ainakin meidän pienelle vähävaraiselle kerholle tämä on kynnyskysymys. Tämä on mielestäni asia, jonka suotaisi muutettavan. Nyt vain ideoimaan hyviä prefiksikohteita ja rähinää bandeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti