perjantai 14. lokakuuta 2011

Henkilökohtainen ilmaveivi, Kaikki maanosat samana päivänä.

8J1RL HF antenna - Antarctica


Torstai oli toivoa täynnä, kun radiota laitoin lämpenemään kiivaat DX:t mielessä.
Eikä 10m pettänyt tänäänkään. Siinä 08:00UTC aikoihin ajeleskelin melkoista japsi-putkea.
Aika-ajoin tunsin olevani oikeinkin suosittu kaveri nousevan auringon maassa....  :)
Jopa yksi VK tarttui myös verkkoihin. Signaalit olivat todella muhkeita ja asemia riitti. Harmi vaan, kun T32C ei ole vielä kertaakaan ollut 10m aamukelien aikaan bandilla. Olisi kiva kokeilla yltäisikö keli Kiribatille.

Noin 14UTC aikoihin keli kääntyi vähitellen USA:n itärannikolle ja Kanadaan. Itseasiassa vähänaikaa oli bandi auki sekä Aasiaan että myös Pohjois-Amerikkaan. Ja sitten kun vielä siitä välistä Etelä-Amerikka ja Afrikkakin kuului, niin workittavaa piisasi. Afrikasta oli äänessä mm. ET3AA Addis Abebasta Etiopiasta. Kuuntelin sitä jo eilen ja yritinkin pari kertaa, mutta silloin ei ollut onni myötä. Etiopiaa ei vielä minun lokistani löytynytkään, joten se radion mikrofoni oli kaivettava esiin. Olen päättänyt, että jos minulle uusi maa on SSB:llä äänessä, niin se sitten myös workitaan pois. Näin saan maatilastoa joutusammin workittua parempaan jamaan. Pakko vähän joustaa tuosta CW vakaumuksesta ja ompahan hieman vaihtelua. Onhan tässä jo yli 20 vuotta pääsääntöisesti sähkötelty..heh.

ET3AA on Sid Mayn hallinnoima kooli, jolla ilmeisesti on äänessä Sidin koulimat Etiopialaiset hamssit hänen omalta asemaltaan. Ymmärrettävistä syistä Etiopiassa ei kovin montaa hamssia olekkaan, joten tarjonta on kutakuinkin tämän aseman varassa, jos ei sitten joku porukka vartavasten sinne lähde reissulle aktivoimaan ET-maata.  No jokatapauksessa nyt oli ET3AA äänessä ja minäkin menin mukaan huutokuoroon eikä mitään split työskentelyä tässä tapauksessa tunnettu. Aikani raakuttua oli minunkin aikani päästä läpi ja Etiopia livahti lokiini. Mielestäni ET on suht harvinainen. En muista että olisin koskaan edes kuullut sieltä asemaa äänessä ennen tätä.

Iltasella sain sitten skypellä vinkin Mikolta OH8FKU, että 15metrillä on äänessä 8J1RL Etelämantereelta. Kyseessä on Japanilaisten tutkimusasema, jolla on ihan kohtuullinen hamssi-asema uutuutta kiiltävine radioineen.. Signaali oli mukavan tukeva, eikä ruuhkaa ollut kun clusterispottiakaan ollut kukaan laittanut. Siitä sujuvasti yksi Etelämantereen kooli lisää lokiin. Tnx Mikko vinkistä.

Hiukan myöhemmin jouduin taas mikrofoonihommiin, kun kuuluisalla DX-paalulla 14195 piteli vastaanottoa VP8LP Falkland saarilta eteläiseltä atlantilta Argentiinan edustalta. Tämäkin herrasmies työskenteli ihan simplexinä ja homma pysyikin ihan kohtuullisen kasassa. Tyylinä oli ettei vain pelkän suffiksin huutelijoille vastailla, sillä hän oli vakaa DX Code of Conductin puolestapuhuja. Hyvä näin. Otin taas taktiikaksi huudella kooliani hieman viivästettynä verrattuna innokkaimpiin lajikumppaneihin. Taktiikka palkittiin hieman myöhemmin uudella maalla lokissa.

Harvoin tulee workittua saman päivän aikana kaikki maanosat niin ettei kyseessä ole minkään sortin kontesti. Torstaina näin pääsi käymään.Viikko on muutenkin ollut tähän mennessä oikein antoisa. Kun näihin edellämainittuihin lisätään vielä eilen workittu St.Helena Island ZD7, niin uusia maita on tullut roppakaupalla.

Tutkiskelin myös hieman lokia lisää workittujen US osavaltioiden osalta ja tulin siihen tulokseen, että vielä uupuu 3 kpl lokista. Nämä ovat Missisippi, Pohjois-Dakota ja Etelä-Dakota. Toki minulla on vielä paljon tarkistettavia yhteyksiä lokissa ja niistä toivottavasti löytyy yllätyksiä. Tutkimustyö jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti