tiistai 4. lokakuuta 2011

Reunion Island - AF-016 lopultakin.

Reunion Isl.

Tässä iltasella pyörittelin bandeja josko jotain mielenkiintoista kuuluisi, kun nuo pacificin suunnan asemat pihisee toistaiseksi vielä meikäläisen ulottumattomissa. Huomasinkin 20m spotin ilmestyneen klusterille.

14007 paikkeilla sähkötteli FR/DJ7RJ Reunion saarelta Intian valtamereltä. Olen jo monta vuotta metsästellyt kyseistä saarta, jolta aikaajoin on eräs paikallinen hamssi aktiivisena mutta kovin säikkynä pileupin setvijänä.
Useasti olen yrittänyt hänelle kusoa saada mutta QRT lasahtaa jo aika kevyenkin pileupin uhkaamana.

No nyt kuitenkin saarelle on rantautunut kovan luokan maailmanmatkaaja Manfred "Willi" Przygode, joka aktivoi saarta 4 Oct - 26 Oct välisen ajan 10-160 bandeilla. Tarjonnassa on CW sekä SSB.
Kalustona näyttäisi olevan Elecraft k3 jossa 500W linukka. Antennin virkaa toimittaa Inv-L lankasysteemi.
Minulla kävi sikäli tuuri, kun kyseessä oli ensimmäinen spotti tämän aktivoinnin ajalta. Willi siinä ajeli simplexinä ja pikkuhiljaa paalulle alkoi kasaantua pirusti porukkaa ja kaaos ei ollut kaukana.

Edellisistä varhaisista paalulle tuloista viisastuneena virittelin Jeesuun valmiiksi splittiin 1kHz ylöspäin ja siinä samassa Willi sähköttelikin: PSE UP ja pääsin sillä sekunnilla lataamaan kutsuni tyhjälle taajuudelle ja Mr. Willi siellä jo odottelikin ja kuso syntyi samantien. Uusi maa meikäläisen lokiin ja myöskin uusi IOTA.
Jos en nyt ihan ensimmäinen kuso ollutkaan niin varmaan ensimmäinen jonka hän otti upista  :)

En ole ihan varma monesko maa minun lokissani oli kyseessä, kun tämä lokisofta ei aivan kaikkia maita tunnista. Täytyy ajaa koko loki Linuxin puolella CQRlogiin ja tarkastaa missä mennään. Aika lähellä kuitenkin 215 alkaa olla...luulisin.
IOTA ryhmiä jokatapauksessa on nyt kasassa varmuudella ainakin 128.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti