torstai 27. lokakuuta 2011

QSL printing in progress....


OF50RR lähteviä QSL nippuja.



Tässä on nyt vietetty pientä taukoa aktiivisesta bandien kuulostelusta ja kelien kyttäämisestä. Olenkin ruoskinut itseni irti radiosta ja keskittynyt päivänä muutamana taas urakalla tulostamaan OF50RR QSL-kortteja. Periaatteena on, että buroon kautta tulleisiin kortteihin ja directeihin vastataan. En lähetä jokaisesta kusosta automaattisesti kortia vaan odotan ensin vasta-aseman kortin ja vastaan sitten niihin.

Directejä OF50RR:n tiimoilta tuli noin 150-200 kpl. Tai niitä itseasiassa tulee pikkuhiljaa edelleenkin. En ole lukumäärästä tasan tarkkaan selvillä, mutta reilu määrä niitä on kuitenkin tullut. Valtaosa USA:sta. Nyt kuitenkin buroon kautta on tullut tähän mennessä noin 120cm korkea nivaska kortteja. No olihan tämä odotettavissakin, kun QSOja pidettiin kuitenkin se noin 23000 kpl. Yhden 10kg erän olen jo toimittanut Riihimäen burooseen ja nyt on menossa ns. toinen printtausurakka. Viimeksi Oulun kerholta oli tuliaisia reilu puolikas K-kaupan kassillinen kortteja. Aloitan urakan aina lajittelemalla tulleet kortit maittain omiin nippuihinsa. Tämä on sama tehdä, koska OH8DR, OH8R ja OF50RR kortit on sekaisin tullessaan tänne Raaheen ja joudun ne jokatapauksessa lonimaan läpi. Myöhemmässä vaiheessa kun vastauskorttien printtaus on ajankohtaista on helppo ne sitten lajitella samantien Riihimäen toimiston vaatimaan järjestykseen.

Tulostuksessa käytän BV7 - QSL Management and Label/QSL Printing softaa, jonka on väsännyt DF3CB. Kyseessä on todella ansiokas ohjelma, jolla pystyy hallitsemaan todella isojakin lokeja suht vaivattomasti. Ainoa asia mikä minulla on tuottanut vaikeuksia on printtausjonon hallinta. En vaan osaa konfiguroida softaa niin, että se tulostaisi jonon tyhjäksi. Ainoastaan jonon ensimmäinen kooli tulostuu ja siihen se sitten jää. Toki saan printattua suht helposti yksitellenkin, mutta se vaatii extraa kolme näppäimistön painallusta per kooli, ja sehän tekeekin jo 10000 kortin printtauksessa 30000 napinpainallusta ylimääräistä, jota en mielellään tekisi, mutta minkäs voit kun en keksi mikä mättää.

Huolimatta kersojen syyslomasta ja monen sortin puuhasteluista, olen pari lyhyttä hetkeä kerennyt myös radiollakin toki käymään. Uusina maina lokiin on tarttunut Marquesas, jossa TX7M aktivoi useamman aseman voimin saarta ja he myös osallistuvat CQWW SSB-osaan, jonka jälkeen he palaavat taas Tahitille kotimatkallaan.
Guineasta, läntisestä Afrikasta on ollut myös asema 3XY1D bandeilla ja alun huikeista pileupeista suosiolla rannalle jääneenä workin sen sitten tänään 10m CW:llä todella helposti. Bandi oli makoisasti auki Afrikkaan noin klo 14UTC.

T32C on viimein ohi ja Five Star FSDXA porukka teki DXpeditioiden maailmanennätyksen pitämällä Kiribatilta hulppeat 213000 kusoa. Entinen ennätys oli VP6DX:llä 183686 kusoa Ducie saarelta vuonna 2008.
Mainittakoon, että single operator dx-peditioiden maailmanennätystä pitää hallussaan suomalainen Jukka OH2BR. Hän piti Pitcairn saarelta 56239 kusoa vuonna 2000.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti