keskiviikko 5. lokakuuta 2011

T32C workittu....tuplana

Kiritimati location. Pacific Ocean.

Tästä tiistaista muodostuikin oikea onnenpäivä. Olin jo sammutellut radiotkin tällepäivälle tyytyväisenä Reunionin kusosta ja uudesta maasta kunnes sain vihiä Jarilta OH8WW että T32C tulee luettavasti 15 metrillä näin illan päätteeksi. No eihän siinä auttanut kuin raahautua yläkertaan radioiden äärelle ja napsauttaa koneet käyntiin.
Ja siellähän se T32C pihisikin juuri ja juuri luettavasti 11 metriä korkealla olevaan tribanderiin. Muutaman kerran kokeiltua huomasin tilanteen toivottomuuden ...ei tässä bandilla ainakaan nyt kusoa synny..ei millään.

No skype-chatissa 8WW yllytti kokeilemaan 20 metrillä. Sielläkin se pihisi, mutta lukua sain ihan 100%:sti. Juuri silloin ei ketään ollut vastaamassa heidän kutsuun. Oikein CQ:a sähköttivät eikä kukaan vastannut. No äkkiä uppi 1kHz päähän ja täräytin koolini 100 watilla eetteriin....ja siitä se syntyi samantien..ensimmäinen kuso T32C:lle Kiritimati saarelle Itäiselle Kiribatille Tyynelle valtamerelle noin 13500 km päähän...eikä tehnyt tiukkaakaan. Ekalla kopitti koolini.

Siinä aikani positiivisesta järkytyksestä toivuttuani huomasin heidän olevan myös 17m cw:llä äänessä ja milteipä yhtä toimettomana. Tuntuivat workkivan jenkkien länsirannikkoa kovin verkkaiseen tahtiin. Ottivat jostakin syystä 14kHz upilla. Siellä en kuullut ketään, joten arvelin että kannattaa yrittää. Suuntailin vielä tuota MA5B:ssä olevaa 17m vieteridipolia korvakuulolla kohdilleen ja siitä yrittämään kusoa.
Muutaman kerran huhuiltuani kysyttiin OH?....täräytin vielä koolini pari kertaa ja siitä livahti toinen T32C kuso lokiin. Suorastaan ihmeellistä. He tulivat juuri ja juuri luettavasti enkä usko että minunkaan signaali paljon heidän mittareitaan heilutteli. No pääasia että kuso syntyi...samapa tuo minkälaisilla voimakkuuksilla.
Nyt noin puolituntia tapahtuneen jälkeen heidän signaali alkaa pikkuhiljaa hiipumaan, enkä saa enään selvää keiden kanssa kusoja syntyy. Onneksi satuin olemaan bandilla oikeaan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti