tiistai 11. lokakuuta 2011

Pacificin jahtikausi parhaimmillaan

Vanuatu - South Pacific (Melanesia)

Ilmakehän indeksit ovat olleet edelleen suotuisat ajatellen dx-jahtimiehiä, jotka metsästävät otsasuoni pullistellen pacificilla olevia peditioita. Itsekkin olen tiiviisti pyörinyt bandeilla aina muilta kiireiltä joutessani.

Päiväsellä oli jälleen uusi Japanin kansallispuisto äänessä. Tällä kertaa JA1JCF/2 oli aktivoimassa Mikawa-Wan nimistä puistoa nousevan auringon maan itälaidalla. Puisto näyttäisi rajoittuvan Tyynen valtameren rantaan. Ruuhka oli ajoittain kohtuullinen, mutta pienellä oveluudella siitäkin selvittiin ja JAFF-061 kirjattiin tämän aseman aikakirjoihin. Signaalia ei todellakaan voinut hyvällä tahdollakaan sanoa voimakkaaksi, mutta ilmeisen hyvä kuuntelu siellä tuntui olevan.

Hieman etelämpää taasen oli äänessä YB0/WK1S Seribu-saarelta Indonesiasta. Seribu näyttäisi kuuluvan IOTA ryhmään OC-177 ja se löytyikin ennestään jo lokista, mutta workimpa tämänkin varmuuden vuoksi pois kuleksimasta.
Sitten vihdoin ja viimein 15 metrille ilmestyi Vanuatulta YJ0VK, joka minun lokista uupuikin. Otti upista eurooppaa ja ruuhka oli tietysti valtaisa. Ei siinä auttanut kuin yrittää seurata uppia ja pomppia perässä. Olin jo lopen kyllästynyt koko touhuun ja ajattelinkin, että vielä kerran yritän ja se siitä. Olin oikealla upilla ja odottelin rauhassa että muut sai annettua koolinsa pariin kertaan samaan läjään ja kun heillä taukosi, täräytin itse juuri oikeaan aikaan tavaraa eetteriin ja yllätykseksi Vanuatu vastasi saman tien. Kopitti kerralla koolini oikein ja kuso oli sillä selvä ja maa nro 216 merkittiin lokiin.

Iltasella kymppi-uutisten aikaan Olli OH6CT vinkkasi skypen kautta, että T32C olisi workittavissa 10 metrillä. Harvinaista herkkua, ajattelin ja nilkutin radiohuoneeseen. Siellähän se T32C Kiribatilta huuteli 28015 tullen aina ajoittain luettavasti. Muutaman kerran yritinkin summassa, mutta ei tärpännyt ja signaali feidasi kovasti. Tottapuhuen pelkkä T32C:n kuuleminen 10metrillä on jo saavutus meikäläisen rojuilla. No hammasta purren täytyi antaa periksi. Sitten ilokseni huomasin, että heiltähän ollaan samaan aikaan myös 15 metrin CW:llä. Olin jo aikaisemmin workkinut heidät vain 20m ja 17 metrillä. Nyt signaalissa oli jämäkkyyttä ja joskus piikkasi ihan S3 lukemiin. Ottivat ylhäältä Eurooppaa, mutta mistä. Ei aavistustakaan kun ei kuulunut yhtäkään heidän vasta-asemaa. Ei siinä auttanut kuin ottaa positiivinen asenne ja kiertää VFO-B 2kHz ylös ja kova yritys päälle. Aikani siinä aina vastailtuani tuli vihdoin minun vuoroni päästä läpi ja näin ollen T32C on nyt workittu kolmella eri bandilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti