tiistai 18. lokakuuta 2011

Meni yli tavoitteesta niin että heilahti


Eipä olisi muutama viikko sitten arvannut että tässä mallissa nyt ollaan. Kun T32C aktivointi alkoi, oli minulla tavoitteena pitää sinne 1 kuso. No nyt niitä on kertynyt sinne jo 11 kpl. Tämä onkin nyt ensimmäinen dxpeditio, jota innostuin jahtailemaan ihan puolitosissaan. Ennen on riittanyt, kun on saanut vain uuden maan listoille, sama se millä bandilla. Tässä tapauksessa on nyt kaivettu oikein se mikrofonikin emännän ompelupöydän alalaatikosta. Sinne se oli joskus jostain syystä säilötty, kun ei ole tarvista ollut moiselle kapistukselle. Olisiko jopa nuo harmooniset harjoitelleet sillä kusonpitoa äänitaajuuksilla?

Nyt kuitenkin tarjonta on ollut niin mahtavaa ja kelit huipussaan, että olenkin korjannut tavoitetta ylemmäksi sitä mukaa kun kusoja on syntynyt. Vielä yksi ja vielä siihen päälle yksi on ollut mielessä. Nyt kuitenkin band slotit alkaa olemaan siinä jamassa, että minun antennivärkeillä olisi vielä mahdollisuus ainoastaan 40m ssb:lle. Eilen kuullostelin tuota 40 metriä, mutta se oli ainakin silloin toivoton tapaus. Toinen olisi 30m CW, mutta sinne ei ole nyt mitään lankaa tai keppiä mikä resonoisi.

Eilen illalla olikin aivan käsittämätön kelipiikki 10m pacificille. Noin klo 19:00-19:30 T32C piikkaili ihan s7 lukemia sekä CW:llä että SSB:llä. Siinä se otti sulassa sovussa skandinaaveja ja jenkkien molempi rannikkoja sekä kanukkeja. Vasta-asemien määrä ei kuitenkaan ollut mikään aivan mahdoton, koska kusoja syntyi ihan simplex työskentelyllä. Kelin vaihtelu toisin oli todella nopeaa. Puolentunnin jälkeen signaali alkoi hiipua ja katosi kuulumattomiin noin 19:45, jolloin he workkivat enään pelkkiä N-america asemia. Kokonaisuudessaan eilen sain workittua heidät 10mSSB, 15mSSB ja 12mCW.

Samaan aikaan 10m bandilla oli myös TX3T jonkin verran etelämpää Tahitilta. He olivat se pikkuisen heikompi asema tällä kertaa. Tosin lujaa tulivat hekin, ehkä noin s5 lukemia, mutta keskityin enempi tuohon E-Kiribatiin tällä kertaa. TX3T / TX7M peditio on vasta alussa ja he tulevat välillä ääneen myös Marquesas saarelta kunhan ehtivät. Kyseessä on venäläisten järjestämä ison porukan aktivointi saarilta. Mukana on mm. Russian Robinson Club yms. He ovat mukana CQWW SSB osassa koolilla TX5A.  Tässä linkki heidän sivuilleen: http://www.tx7m.com/

Sain eilen napattua lokiin myös ainakin itselleni aika harvinaisen natiivin Sudanilaisen aseman. Slovenialainen Robert, ST2AR on kovastikkin sieltä äänessä mm. kontesteissa, mutta nyt bandilla oli ST2UOK asema Khartoumin yliopistolta. 15m SSB:llä oli kovastikkin halukkuutta eurooppalaisilla tämä workkia.

Lähiaikoina on tulossa muutakin mukavaa ääneen, sillä italialaisvoittoinen porukka Mediterraneo Dx Club on lähdössä Nepaliin ja he ovat äänessä koolilla 9N7MD 13-25 marraskuuta. WWW-sivut

Meikäläiselle uutena maana olisi tulossa Congo TN2T, josta ei vielä ole tietoja sen enempää. Vain QRZ.comiin on ilmestynyt sivu, jossa luvataan ilmoitella asiasta enempi lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti