sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Hirveä vauhti päällä


St.Pierre & Miguelon saaret New Foundlandin edustalla.



Taas on vilahtanut useampi uusi maa lokiin viikonloppuna. Hyvin on ollut CW:lläkin tarjontaa vaikka tuo ehkäpä maailman suurin ja mahtavin SSB kisa CQWW onkin nyt tänä viikonloppuna. Näyttääkin, että eksoottisimpiin kisailukohteisiin on lähtenyt mukaan myös CW taitoisia, jotka hissukseen aktivoivat harvinaisuuksia.

Esim Bhutan A52PP on QRZ.comin mukaan mennyt ihan CQWWssb kisaa varten paikanpäälle mutta kisan aikana olivat he myös CW:llä bandeilla. Sikäli ihmetyttää kun QRZ:n mukaan esim A52PP on mukana Single Op 20m ja tällainen kooli oli äänessä juuri kisan aikana 20m CW:llä. Toivottavasti todellakin he olivat tässä äänessä. No sen näkee sitten kun kokeilen kuitata kusoa directinä. Kyseessä on minun ainokainen Bhutaniin, niin sopisi sitten kuson olla aito. Saattaahan siellä esim joku tekniikan puolen mies lämpimikseen pidellä pile uppia.

Kovasti myös Karibialta on cw porukkaa äänessä esim Sint Maartenilta ja Sabalta. Minulle nämäkin on nyt uusia maita kun en ole vielä näitä uusia Karibian maita workkinut kun he tulivat omiksi DXCC maikseen 10.10.2010. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Odottelen tässä myös Bonairea ja Curacao että napsin nekin pois kuleksimasta. Tosin olen ne jo aikoja sitten workkinut, mutta en 10.10.2010 jälkeen. Ei vaan tahdo tämä minun niin ei-interaktiivinen loki ohjelma pysyä aina näiden kaikkien maiden perässä, mutta hieman tutkittuani tulin siihen tulokseen että maita on kasassa ainakin se 226 kipaletta tällä hetkellä. Täytynee vielä kerran tehdä adi koko lokista ja ajaa se Linuxin puolella CQRlog softaan, joka on aika hyvin tilanteen tasalla ja ymmärtää erikoisempienkin maiden käyttämiä harvinaisempia prefiksejä.

Tämän viikonlopun saldo uusien maiden osalta kuitenkin on seuraavanlainen:

TU - Ivory Coast, Africa
A5 - Bhutan, Asia
PJ7 - Sint Maarten Island, Caribbean Sea
PJ5 - Saba & St. Eustatius, Caribbean Sea
FP - St. Pierre & Miguelon, Newfoundland ( Ranskalle kuuluva pieni saari Kanadan rannikolla )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti